Building peace in the minds of men and women

Aplicații și platforme educaționale online, pentru atenuarea impactului închiderilor școlii (COVID-19)

Ca răspuns la închiderea școlilor cauzate de COVID-19, UNESCO recomandă utilizarea programelor de învățământ la distanță, pentru a limita afectarea procesului educațional. Mai jos este o listă de aplicații și platforme educaționale online, gratuite, pentru a ajuta școlile și profesorii să faciliteze procesul de învățare și să ofere protecție socială și interacțiune. În timp ce aceste soluții nu au aprobarea explicită a UNESCO, acestea tind să aibă o acoperire largă, o bază puternică de utilizatori și un impact pozitiv dovedit. Acestea suportă mai multe limbi.

Aplicații și platforme educaționale

Aplicații și platforme care oferă posibilitate de a transmite cursurile online în mod video

Prin cursuri transmise video online, profesorii pot preda ore sau expune activități de la distanță, de acasă sau de la locul de muncă.

Soluțiile includ Skype (link extern), Zoom (link extern) and Hangouts Meet (link extern) – disponibil în mai multe limbi.

Aplicații care oferă posibilitatea realizării lecțiilor video, a cursurilor online cu număr nelimitat de participanți (MOOC) și a cursurilor online asincrone (în care fiecare elev învață în ritmul propriu):

Învățarea asincronă oferă elevilor posibilitatea de a urma cursuri online în propriul ritm de învățare. Profesorii pun la dispoziție materiale, lecții, teste, filme educaționale și teme care se pot accesa oricând online, în orice moment.

Soluțiile includ Youtube (link extern), Thinglink (link extern), Edpuzzle (link extern)and Kaltura (link extern)– disponibil în mai multe limbi.

Aplicații destinate anumitor limbi:

Aplicații care facilitează comunicarea între elevi, profesori și părinți:

Căile deschise de comunicare sunt cheia pentru monitorizarea progresului și pentru demonstrarea faptului că procesul de învățare a avut efectiv loc.

Aplicații specifice anumitor limbi:

Platforme care ajută profesorii să gestioneze cursurile online, materialele de învățare și procesul de predare la distanță:

Sistemele de gestionare ale cursurilor online oferă profesorilor o modalitate de a asigura continuitatea procesului educațional în timpul închiderii școlilor.

Soluțiile includ: Moodle (link extern), Google Classroom (link extern) – disponibil în mai multe limbi.

Aplicații specifice anumitor limbi:

Soluții accesibile imediat pentru elevi, părinți, profesori și pentru autorități:

Aplicații și platforme educaționale online, pentru atenuarea impactului închiderilor școlii (COVID-19)